puvustus

Astrid Lindgrenin huikea tarina rohkeudesta, ystävyydestä ja itsenäistymisestä. Kun Ronja päästää ensi kerran ilmoille keväthuutonsa, alkaa nuoren tytön seikkailu. Metsä on ihana, mutta samalla vaarallinen: siellä on pärjättävä yksin ja opittava pelottomaksi. Uskaltaako hän pitää puoliaan ja toimia niin kuin kokee oikeaksi?

TRASH ON – Trashion on hyönteisten muotinäytös, identiteetin hukkaamisen keskus ja löytämisen leirintäalue. Mikä osa identiteetistäni on omaa luomustani ja mikä lähiympäristöni muovaamaa, yhteisesti sovittua?

Hypnopompic on termi, jota käytetään kuvaamaan tilaa unen ja heräämisen välillä. Sanotaan, että suurten kokemusten kuten rakastumisen, kriisin, sairastumisen tai lähellä kuolemaa käymisen jälkeen ihminen alkaa katsoa elämää ”ennen” ja ”jälkeen”. Mitä omassa itsessä tapahtuu muutoksessa ja voiko sitä kuvata liikkeellä ja rytmillä?

Belgialaisen Didièr Comesin sarjakuvaan Uneksivien puiden talo perustuva nykytanssia ja nukketeatteria yhdistelevä esitys Keskuspuistossa 2017 sekä Herttoniemen puistossa ja Berliinissä Galeria Toolboxin tapahtumassa 2018. Ohjaus ja dramaturgia: Mira Laine Koreografia: Mirva Keski-Vähälä Esiintyjät: Petra Haapio, Outi Ivaska, Heidi Suur-Hamari, Riku-Pekka Kellokoski, Tommi Rikkinen ja Sini Peltola Nuken- ja naamionrakennus: Anna Sucksdorff Pukusuunnittelu: Reija Stenius Musiikin […]

Volter Kilven ”Alastalon salissa” romaani ja koko hänen lähes 2000 sivuinen saaristosarjansa on kunnianosoitus sille ohikiitävälle hetkelle joka on ihmiselämä kaikkine pyrintöineen ja pyristelyineen. Kilpi ottaa hetkestä kaiken irti ja kuvaa äärimmäisellä kiireettömyydellä myöskin ihmisten kärsimättömyyttä – ja eritoten miesten sosiaalista pätemistä.

Tanssiteos esitettiin ITÄ 2018 -festivaalilla, Kulttuurikeskus STOAssa ja sen lähiympäristössä. Koreografia: Mirva Keski-Vähälä Tanssi: Mirva Keski-Vähälä ja Tommi Rikkinen Musiikki: Mikko Helenius Pukusuunnittelu: Reija Stenius Kukkairokeesi: Kukkakauppa Potager Helsinki Yhteistyössä: Helsingin Uutiset

”Puilla on kollektiivinen muisti, joka ulottuu paljon kauemmas kuin omamme. Kuka tietää, mitä hirveitä olentoja niiden painajaiset voivat synnyttää?”
Didier Comès, Uneksivien puiden talo

”It is not only about the human body as we might wish it to be, but as it is – replete with variety and error. Some of these varieties are the commonplace differences that give each of us our unique combinations of features and, as such, are a source of delight.” Armand Marie Leroi: Mutants

”Emilie juoksi maailman lävitse huoneisiin, huoneiden lävitse katuihin, katujen lävitse hän juoksi ja juoksi; hän juoksi kuin kompuroiva kavioeläin koska loppujen lopuksi Emilie oli lähtevä, niittyjä reunustava soratie, joka kaartelee ja kiertelee ja päätyy mustaan veteen.”

HUTERA Dance Companyn eri esityksiä muun muassa Tuusulan taiteidenyössä 2014 ja 2015 ja Hanami Kirsikankukkajuhlassa.