puvustus

(suomi) Astrid Lindgrenin huikea tarina rohkeudesta, ystävyydestä ja itsenäistymisestä. Kun Ronja päästää ensi kerran ilmoille keväthuutonsa, alkaa nuoren tytön seikkailu. Metsä on ihana, mutta samalla vaarallinen: siellä on pärjättävä yksin ja opittava pelottomaksi. Uskaltaako hän pitää puoliaan ja toimia niin kuin kokee oikeaksi?

TRASH ON – Trashion is a fashion show inspired by insects. It’s a centre of loosing identity and a camping area of finding. Which part of my identity is my creation and which is affected by the surroundings and the people around me? Which part is affected by the unspoken deals we have in our society?

(suomi) Hypnopompic on termi, jota käytetään kuvaamaan tilaa unen ja heräämisen välillä. Sanotaan, että suurten kokemusten kuten rakastumisen, kriisin, sairastumisen tai lähellä kuolemaa käymisen jälkeen ihminen alkaa katsoa elämää “ennen” ja “jälkeen”. Mitä omassa itsessä tapahtuu muutoksessa ja voiko sitä kuvata liikkeellä ja rytmillä?

(suomi) Volter Kilven “Alastalon salissa” romaani ja koko hänen lähes 2000 sivuinen saaristosarjansa on kunnianosoitus sille ohikiitävälle hetkelle joka on ihmiselämä kaikkine pyrintöineen ja pyristelyineen. Kilpi ottaa hetkestä kaiken irti ja kuvaa äärimmäisellä kiireettömyydellä myöskin ihmisten kärsimättömyyttä – ja eritoten miesten sosiaalista pätemistä.

The dance piece was performed at ITÄ 2018 festival, at STOA Culture Centre and around Itäkeskus. Choreography: Mirva Keski-Vähälä Dance: Mirva Keski-Vähälä and Tommi Rikkinen Music: Mikko Helenius Costume design: Reija Stenius Flower mohawk: Flower shop Potager Helsinki

“The trees have a collective memory that reaches beyond the memory of humankind. Who knows what horrendous creatures their nightmares can create?”
Didier Comès, La maison ou revent des arbres

(suomi) “It is not only about the human body as we might wish it to be, but as it is – replete with variety and error. Some of these varieties are the commonplace differences that give each of us our unique combinations of features and, as such, are a source of delight.” Armand Marie Leroi: Mutants

(suomi) “Emilie juoksi maailman lävitse huoneisiin, huoneiden lävitse katuihin, katujen lävitse hän juoksi ja juoksi; hän juoksi kuin kompuroiva kavioeläin koska loppujen lopuksi Emilie oli lähtevä, niittyjä reunustava soratie, joka kaartelee ja kiertelee ja päätyy mustaan veteen.”

Various performances by HUTERA Dance Company for example at Tuusula Night of Arts 2014 and 2015 and Hanami Kirsikankukkajuhla.