Belgialaisen Didièr Comesin sarjakuvaan Uneksivien puiden talo perustuva nykytanssia ja nukketeatteria yhdistelevä esitys Keskuspuistossa 2017 sekä Herttoniemen puistossa ja Berliinissä Galeria Toolboxin tapahtumassa 2018. Ohjaus ja dramaturgia: Mira Laine Koreografia: Mirva Keski-Vähälä Esiintyjät: Petra Haapio, Outi Ivaska, Heidi Suur-Hamari, Riku-Pekka Kellokoski, Tommi Rikkinen ja Sini Peltola Nuken- ja naamionrakennus: Anna Sucksdorff Pukusuunnittelu: Reija Stenius Musiikin […]

Tanssiteos esitettiin ITÄ 2018 -festivaalilla, Kulttuurikeskus STOAssa ja sen lähiympäristössä. Koreografia: Mirva Keski-Vähälä Tanssi: Mirva Keski-Vähälä ja Tommi Rikkinen Musiikki: Mikko Helenius Pukusuunnittelu: Reija Stenius Kukkairokeesi: Kukkakauppa Potager Helsinki Yhteistyössä: Helsingin Uutiset

Volter Kilven ”Alastalon salissa” romaani ja koko hänen lähes 2000 sivuinen saaristosarjansa on kunnianosoitus sille ohikiitävälle hetkelle joka on ihmiselämä kaikkine pyrintöineen ja pyristelyineen. Kilpi ottaa hetkestä kaiken irti ja kuvaa äärimmäisellä kiireettömyydellä myöskin ihmisten kärsimättömyyttä – ja eritoten miesten sosiaalista pätemistä.

”Puilla on kollektiivinen muisti, joka ulottuu paljon kauemmas kuin omamme. Kuka tietää, mitä hirveitä olentoja niiden painajaiset voivat synnyttää?”
Didier Comès, Uneksivien puiden talo

Mari Kortelaisen soolo Linnunluiset saappaat on saanut inspiraationsa Saila Susiluodon runoista ja se kertoo ihmisen hauraudesta ja voimasta, itseyden etsimisestä ja löytämisestä sekä läsnäolon merkityksestä.

HUTERA Dance Companyn eri esityksiä muun muassa Tuusulan taiteidenyössä 2014 ja 2015 ja Hanami Kirsikankukkajuhlassa.

Kaaos Company – DanceAbility Finlandin tanssiteos InfloreSense Talvipuutarhassa. Teoksessa vammaiset ja ei-vammaiset tanssijat tutkivat aistimaailmaa kasvien keskellä, jokainen tanssija edustaa yhtä aistia.

”Emilie juoksi maailman lävitse huoneisiin, huoneiden lävitse katuihin, katujen lävitse hän juoksi ja juoksi; hän juoksi kuin kompuroiva kavioeläin koska loppujen lopuksi Emilie oli lähtevä, niittyjä reunustava soratie, joka kaartelee ja kiertelee ja päätyy mustaan veteen.”

”It is not only about the human body as we might wish it to be, but as it is – replete with variety and error. Some of these varieties are the commonplace differences that give each of us our unique combinations of features and, as such, are a source of delight.” Armand Marie Leroi: Mutants